Våran fastighetsskötare i Linköping

Hej mina fina följare

Hoppas ni har en härlig start på veckan! Jag bor i en hyresrätt i Linköping och det här inlägget vill jag skicka en uppskattande hälsning till vår fastighetsskötare. Hyresvärden jag har är en privat uthyrare så det är inget stort bolag. De har därför hyrt in tjänsten från en firma som jobbar med både fastighetsservice och trädgårdsservice med mera.

Men anledningen att jag vill göra ett eget inlägg om detta är för att han som jobbar och håller ordning kring vårt hus är alltid så himla glad och trevlig när man möter honom, men han håller också så fin ordning. Det är allt från ordning och fint i rabatterna, klipper gräset, städar trapporna och håller undan snö och grusar eller sandar när det behövs. Ibland tänker jag att jag också skulle vilja jobba som fastighetsskötare och inom fastighetsservice. Både för att det är ett så socialt jobb men också varierande, och för att man är utomhus ganska mycket och får jobba med kroppen. Det kan ju i och för sig vara både fördel och nackdel. Vissa dagar är ju inte så lockande att jobba utomhus, så nej jag trivs nog bäst med mitt jobb jag har.

Jag tycker i alla fall att det är viktigt att uppmärksamma att alla olika jobb är viktiga och värdefulla, man får inte ta för givet att allt bara funkar. Det är kanske lätt att glömma att vara tacksam över hur fint och städat det är för att bara nämna ett exempel, men där emot är vi ofta ganska snabba på att uppmärksamma de sakerna som inte fungerar eller inte är så bra. Vi kan väl tillsammans bli bättre på att uppskatta allas bidrag till att samhället fungerar så bra som det gör, eller de som kämpar och sliter för att det ska fungera så väl som möjligt. Ha nu en underbar dag och må så gott!